Alegerea unui web designer

Alegerea unui web designer

In sfarsit, te-ai decis sa existi si in online! Nici ca puteai avea o idee mai stralucita! Stii ca astfel iti dai o sansa, dar si ca, in primul rand, ai nevoie de un web designer. Inainte de specialist SEO, in promovare, de copywriter etc. De unde-l iei? Cu o companie ar fi simplu… si nu prea. Deoarece nu-ti permiti sa suporti costurile aferente serviciilor de creare site web, prea mari pentru bugetul tau de proaspat viitor intreprinzator. Cel putin din perspectiva buzunarului, te tenteaza mai degraba un freelancer web design. Probabil iti va cere mai putin.

Cum gasesti un web designer priceput?

Constientizezi cat de importanta este interventia sa? Doar unul capabil va reusi sa dea nastere unui website impecabil de la estetica, pana la captarea userilor.

Ar fi prea simplu sa te-mpiedici intamplator de ACELA… De persoana aliniata la viziunea ta si la bugetul de care dispui, totodata apta sa inteleaga pretentiile internautilor si sa intuiasca asteptarile clientului.

De asemenea, „autorul” trebuie sa fie demn de incredere si sa aiba un bagaj serios si complex de cunostinte, necesare de altfel pentru dezvoltarea proiectului tau. Asadar, inainte sa-ti incredintezi site-ul primului venit care se prezinta ca freelancer web design

Unde-l cauti?

Probabil ca ti-e la indemana sa incepi cu Google. Deja ochesti cativa dintre cei care se pozitioneaza mai bine. Eventual, din ratiuni explicate deja, „sari” de firme. Dincolo de ele exista totusi si altii mai „mici”, dar nu neinsemnati.

Poti recurge la social media, la grupuri si forumuri, la platforme cu joburi freelance. Te mai poti ghida dupa recomandarile unei cunostinte care a avut deja o colaborare cu un expert in creare site web.

Sau te poti inspira cate putin din fiecare. Desi nu-ti va fi simplu cand vei vedea ca la „casting” se vor prezenta destul de multe personaje.

Analizeaza-i site-ul

Dupa ce te-ai oprit asupra catorva, cu rabdare, poposeste pe fiecare site. Fa cativa pasi printre pagini, uita-te la structura, meniu, categorii, citeste prezentarea. Mai mult ca sigur, vei gasi macar cateva cuvinte si despre lucrurile la care se pricepe.

Daca totul este explicat pe intelesul tau, daca nu intampini dificultati sa hoinaresti pe site, te afli deja pe drumul bun. Si atata timp cat exista feeling…

Observa portofoliul

Orice web designer demn de aceasta titulatura poate oferi cateva referinte credibile, usor de verificat pentru a demonstra de ce este in stare. Ajunge sa tragi cu ochiul in Portofoliul Web Design. Vei intelege cat ai clipi ce si cat poate.

„Operele” mai noi sau mai vechi iti permit sa-ti faci o idee despre istoricul profesional, despre stil si capacitati reale, de la abilitati de proiectare, pana la talent si creativitate.

Alegerea unui web designer

Exista predispozitie?

Din clipa in care activezi butonul „search” (este unul imaginar), verifica predispozitia vis-a-vis de proiect. Cu alte cuvinte, trebuie sa ai idei clare. Cauti doar un „executant”, care odata pusa lucrarea pe tava isi vede de drum, sau un profesionist la 360 de grade?

Ma refer la figura mereu curioasa, gata sa-ti dea o mana de ajutor si sa-ti explice concepte sau operatiuni pe care inca nu le-ai patruns cu mintea si actiunea.

Dar disponibilitate?

In completarea sfatului precedent vine disponibilitatea. Este destul de simplu sa dai peste cineva prea ocupat, care nu este niciodata prezent cand ai nevoie de un sfat / o modificare. Nu-ti raspunde la email-uri sau dispare cu lunile.

Evident, oricat ar fi cineva de freelancer web design, nu te astepta sa te onoreze cu prezenta 24 de ore din 24, 7 zile din 7, chiar si la sarbatori.

A fi sau a nu fi „all inclusive”?

Cine, in ciuda costurilor, prefera o agentie o face in primul rand pentru ca primeste pachetul intreg de servicii, inclusiv pe cele complementare, precum optimizare si promovare site. Dar si un freelancer poate veni cu oferte gen „all inclusive”.

Munca sa presupune o abordare completa si de regula se intersecteaza cu cea a programatorului, a dezvoltatorului, directorului de marketing… Si lista poate continua.

Drept urmare, raspunsul este DA!

Care este bugetul?

Desi l-am lasat spre final, nu conteaza mai putin, dimpotriva. Cotatia de pret constituie o veriga importanta in procesul de decizie. Nu trebuie negat. Dar costurile depind de tipul serviciilor de care ai nevoie, de complexitatea site-ului etc.

Este greu de spus ce suma merge sa scoti din buzunar si cand inseamna „prea mult”. De la un web designer la altul, preturile difera, fiecare evaluandu-si in propriul mod munca.

Vrei sa afli pretul pentru creare site web? Cere o cotatie pret site!