SEO – intrebari frecvente (1)

SEO - intrebari frecvente

Cu toate ca nu este nici de departe un neologism in vocabularul limbii romane, SEO este o notiune tot mai utilizata si pusa in practica de cei care cauta prin diverse mijloace sa fie bine vazuti de Google. Pentru a fi observati de catre ceilalti utilizatori nu este suficienta prezenta voastra online. Nici nu va puteti baza pe vizitatorii care „aterizeaza” pur intamplator pe website-urile proaspat create.

O pozitionare favorabila in pagina de rezultate a motorului de cautare depinde foarte mult atat de metodele de promovare site, cat si de cele de optimizare site. Asadar, SEO ar trebui sa fie o componenta a planului de marketing online a oricarui posesor de site, de la blog pana la site-urile de vanzari.

Ce este SEO?

SEO nu inseamna altceva decat optimizarea pentru motoarele de cautare, traducerea libera a notiunii Search Engine Optimization. Iar metodele de optimizare site, primul obstacol de care oricine se loveste o data ce devine o prezenta online, insumeaza o serie de procese finalizate prin intensificarea traficului pe un website in urma cautarilor organice.

Tehnici SEO

Existenta unui website este conditionata de SEO?

Accesul pe un website nu trebuie neaparat sa fie mijlocit de motorul de cautare. Mai exact, daca user-ii cunosc exact adresa, este suficient sa tasteze link-ul si vor fi directionati direct spre destinatia dorita, fara sa fie necesar sa mai apeleze la tehnicile de optimizare site. Insa in acest caz, utilizatorii necunoscuti nu vor putea niciodata sa va gaseasca pe pagina de rezultate a motorului de cautare.

Care sunt cele mai importante tehnici SEO?

Printre metodele de optimizare site nu se prea poate identifica o anumita metoda solitara, intrucat tehnicile SEO sunt un ansamblu de pasi ce trebuie urmati si respectati. Daca e vorba despre importanta, in topul clasamentului se situeaza cuvintele cheie si continutul, acesta din urma ramanand regele indiscutabil al strategiilor SEO. De retinut ca o buna strategie SEO cuprinde si tehnicile de promovare site online.

Cum sa utilizati cuvintele cheie?

Cuvintele cheie nu sunt toate la fel, motiv pentru care, pentru ca optimizarea site-urilor sa dea rezultatele asteptate, trebuie sa le folositi cu preponderenta pe cele care au mai multe cautari. Google ofera in acest sens numeroase solutii care sunt de fapt niste instrumente utilizate de webmaster-i pentru identificarea listei de keywords.

Ce sunt backlink-urile si care este rolul acestora?

Backlink-urile nu sunt altceva decat link-uri ce provin din exterior, adica de pe alte pagini sau website-uri decat cele spre care sunt directionate. Algoritmii motoarelor de cautare vad cu ochi buni backlink-urile provenite din partea unor site-uri cu autoritate, cu page rank ridicat si vor transfera din valoarea acestora si paginilor de destinatie. Pe de alta parte, metodele de promovare site, ca de exemplu advertorialele sau comunicatele de presa, se folosesc tocmai de aceste backlink-uri pentru intensificarea traficului si atragerea vizitatorilor.

Site map-urile sunt importante?

Hartile sau site map-urile sunt asemeni strazilor unui oras. Sunt cele care, facand legatura intre paginile aceluiasi website, vor facilita accesul spider-ilor, astfel incat niciun coltisor sa nu ramana nevazut sau nedescoperit de catre utilizatorii umani sau de Google. Prin urmare, un site map este util pentru o mai buna indexare a website-urilor si obtinerea unor rezultate SEO potrivit asteptarilor.

Cum pot fi site-urile vazute de motoarele de cautare?

Atat Google, cat si alte motoare de cautare pentru a putea vizualiza website-urile, se folosesc de crawler-i, care nu sunt altceva decat niste roboti lansati in reteaua de internet pentru a culege si indexa informatiile descoperite.

Servicii SEO

Exista specialisti care sa poata asigura primul loc in SERP?

Nimeni nu poate asigura o pozitionare favorabila in SERP (Search Engine Results Page) intr-o perioada scurta, indiferent de tehnicile de
optimizare site. Cumularea practicilor White Hat permite obtinerea unor rezultate foarte bune pentru anumite cuvinte cheie, influentand astfel algoritmii motoarelor de cautare sa faciliteze obtinerea unui page rank ridicat.

Ce se intelege prin tehnicile White Hat SEO?

Tehnicile White Hat SEO sunt de fapt metodele „onorabile” acceptate de catre Google si alte motoare de cautare.

Dar prin cele de Black Hat SEO?

Practicile Black Hat SEO sunt opusul celor White Hat si intrunesc tot felul de trucuri si smecherii utilizate in scopul incercarii de „amagire” a motoarelor de cautare. Nu sunt defel recomandate, intrucat animalutele „en vogue”, indeplinindu-si rolurile pentru care au fost create, nu vor intarzia sa identifice „intrusii” nepoftiti.

 

Intr-o postare viitoare, vom reveni cu alte raspunsuri la intrebarile „fierbinti” cu interes pentru aceia dintre voi in cautarea unor tehnici de optimizare si de promovare a site-urilor care sa ajute la succesul afacerilor voastre online.

Vrei sa afli pretul pentru creare site web? Cere o cotatie pret site!